De Goteik Viaduct Myanmar


De Goteik viaduct is een hoogste spoorbrug in Myanmar. Een deel van de drie uur durende treinreis van de trekking oase van Hsipaw naar de voormalige koloniale zomer schuilplaats van Pyin Oo Lwin.

In plaats van steeds weer een lange en vermoeiende nachtbus in Myanmar te nemen heb ik besloten dat een lokale trein een groot avontuur zou worden. Evenals de mogelijkheid om het lokale leven te observeren. Zou ik de kans krijgen om uit het raam te hangen en te genieten van de adrenaline van het oversteken van een enorme brug die, ooit gebouwd, de hoogste in de wereld was.

Het treinkaartje kost zo’n 3 euro voor een plek in de tweede klas rijtuig. We kregen te horen dat de zitplaatsen harder gaan en de ramen smaller zijn dan die in de 5 euro eerste klasse rijtuig zou zijn, terwijl het in feite nauwelijks verschil in was.

U bent niet verteld of enkele aanwijzing gegeven van timings over wanneer je bijna-dood-ervaring zal komen. De lokale bevolking hebben geen oog-deksel beslag bij de gedachte, maar zal u laten weten als je het vraagt. Maar dat is allemaal onderdeel van het plezier, want na een tijdje het groene landschap krijgt een beetje repetitief en de scherven van struiken brutaal gehakt door het metalen frame van uw open raam te beginnen om een ​​beetje pijn doen als ze spuiten op je. Avontuur is niet altijd pijnloos. myanmar goteik viaduct

Na een uur of zo, elke draai en draai je maakt en elke hoek je rond, waar een grote klif gezichten verbergt uw visie, zal resulteren in je opknoping uit het raam, camera in de hand, klaar om het enige wat je hebt gewacht omarmen leeftijden te zien. U hangen voor seconden als de trein komt terug in de enorme open ruimte, net als het gaat over te steken … en … niets. En zodat u achterover leunen en wachten weer, als een kind duizelig wachten op de kerstman.

Toen de spoorbrug door de bomen te zien was, kwam er een nerveuze angst in je op hetzelfde moment als het inluiden van de enthousiast ohhs en ahhs omdat iedere toerist op de loer ligt om dit vanuit de treinwagon wilt zien. Het is alsof je nog nooit gereisd hebt over een brug.