Van Ella naar Kandy


Met de trein reizen is naar mijn meningen de meest comfortabele manier. U kunt rondlopen wanneer u maar wilt, naar het toilet gaan, wat eten, andere reizigers ontmoeten en de lokale bevolking, lezen, naar muziek luisteren, ontspannen en kijken naar het landschap gaan rustig door. Treinreizen in Sri Lanka zijn zowel een mooie en betaalbare manier om het land te zien, en geen reis is meer schilderachtige dan de trein van Ella naar Kandy, of omgekeerd vanaf Kandy naar Ella!treinreis kandy naar ella

We namen de trein op twee vervoer stukken; Ella – Kandy en Polonnaruwa – Colombo. Het waren beiden erg lange reizen, rond 7 uur elk. Het mooiste was Ella naar Kandy, te wijten aan het prachtige landschap langs de weg!

Bij elk station op de weg, werd de trein hutten gevuld met verkopers hosselen lekkernijen zoals vers gesneden ananas en mango met kaneel, maïs met zoute boter, verse rijst en curry, chili beignets en krokante papadums. Lekker!!

Het spoorwegsysteem in Sri Lanka werd oorspronkelijk gebouwd door de Britten in 1864. De belangrijkste reden was om koffie en thee te transporteren van de Hill Country naar Colombo voor internationaal transport. Vandaag zijn er treinrails tussen enkele van de grootste steden in Sri Lanka.